Stipendium

Stipendium

Text: Örjan Liebendörfer, Foton: ebbasminnesfond.se

Solberga by delar ut stipendium
till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund

Fredagen den 7 april 2017 var en mörk dag, en dag som förändrade allt för väldigt många människor. En dag med ofantlig ondska, lidande och död men också en dag med kraft från så många; att livet, kärleken och ljuset vägrar låta sig besegras av mörka krafter. Miljoner svenska hjärtan sammansvetsades och visade att kärleken är större än hatet. Och att omtanke om varandra är den enda vägen framåt.

Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder. 

Solberga by är en av 8 skolor och föreningar som i år får dela ut ett stipendium till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund. Utdelningen kommer ske den 9 april 15:00 på Solberga by. Vem som får stipendiet kommer publiceras efter utdelningen.

Läs mer om Ebbas Minnesfond här:
https://ebbasminnesfond.se/

Vill du bidra till fonden?
Här kan du läsa mer om hur du kan bidra!
https://ebbasminnesfond.se/ge-en-gava/

Om du trycker på uppspelning på videon ovan aktiverar du cookies från en tredje part (Vimeo). Läs vår integritetsskydds- och cookiepolicy för mer information.

Kontakt

SOLBERGA BY

Solberga 27
153 91 Järna
info@solbergaby.se
vxl 08-551 501 26

Hare