Påsklov på Solberga by

Påsklov på Solberga by

Påskhelgen firades traditionsenligt med en påskmiddag och äggletande. Det är alltid lika spännande att försöka lista ut var påskharen har lagt äggen detta år.

Då vädret bjudit på mycket sol och värme samt försiktighet kring sociala kontakter har uteaktiviteterna vart en självklarhet. Många cyklar och sparkcyklar har tagits fram ur förråden och dammats av.

Solrosgården anordnade en uppskattad tipspromenad för alla som medarbetare och barn kunde gå i omgångar i en covid-19 säker anda.

Då Syrengården har två avgångselever som lämnar Solberga för att börja på Saltå till hösten, har fler promenader gåtts dit. Där har de sett ut vilka elevhem de ska flytta till och gjort sig allmänt bekanta med dess omgivning. Det byggdes även en cykelramp som både elever och medarbetare övade på.

Svalan passade på att åka in i djupaste Sörmland för en fisketur i en av de alla härliga insjöar som det finns så gott om. En av medarbetarna är medlem i en fiskeklubb så det var inget tjuvfiske här inte.  Det blev nästan jackpott med en fin regnbågslax till lunch, om inte laxen sprattlat så infernaliskt och smet vid själva inhåvningen. Som tur var hade det packats med grillkorv så ingen behövde åka hungrig hem.

En självklar samlingspunkt på Solberga är den mysiga äppelträdgården. Där har det byggts i sandlådan, kastats frisbee och lekts. Ibland har lite fikats tagits med ibland har Smultron som är närmsta granne kunnat bistå med det.

Det har vart ett härligt lov och ger ett avstamp mot våren och sommaren som vi alla längtar efter.

                                                            

Kontakt

SOLBERGA BY

Solberga 27
153 91 Järna
info@solbergaby.se
vxl 08-551 501 26

Hare