Fotoutställning i Solbergas stall

Fotoutställning i Solbergas stall

Text & foton: Walter

”Jag hoppas att alla som kommer hit till stallet kommer få mer av en känsla för de här små varelserna nu.”

Johanna Pechmann, grundare av Ridterapi Novalis och den som har arbetat i stallet i nästan två år nu, bestämde sig för ett tag sedan för att det var dags för oss att lära känna några av hennes djur lite bättre.

Det bor många olika djur i Solbergas stall: hästar, såklart, men även får, kaniner, katter, och flera olika sorters fåglar. Johanna Pechmann, grundare av Ridterapi Novalis och den som har arbetat i stallet i nästan två år nu, bestämde sig för ett tag sedan för att det var dags för oss att lära känna några av hennes djur lite bättre. Särskilt alla hennes små befjädrade vänner, som ofta vandrar i omgivningarna kring stallet utan att märkas. Både Solbergas barn och Solbergas medarbetare, tyckte Johanna, borde få chansen att titta närmare på vad som händer kring deras fötter. 

Så. Hon hyrde en fotograf. Bad honom fotografera tuppen och kycklingarna och ankorna. Och sedan tryckte hon upp fotografierna på stora akrylskivor, som hon hängde upp på stallets väggar i en liten fotoutställning.

Nu då fåglarna så tydligt är närvarande, och särskilt några av de små kycklingarna som här porträtteras på bilder som är mer än tre gånger deras verkliga storlek, är det svårt att inte se på djuren med nya ögon. 

”Jag hoppas att alla som kommer hit till stallet kommer få mer av en känsla för de här små varelserna nu”, säger Johanna. ”Några av dem har kläckts under en lampa och vi har tagit hand om dem. De är väldigt speciella för oss. Och min önskan är att fotografierna kan väcka den nyfikenhet som dessa vackra fåglar förtjänar.”

Du är varmt välkommen att besöka miniutställningen i Solbergas stall. Den kommer att vara där en längre tid framöver. Och inträdet är, förstås, gratis.

Kontakt

SOLBERGA BY

Solberga 27
153 91 Järna
info@solbergaby.se
vxl 08-551 501 26

Hare